מתכוני עדות הם מתכונים טעימים ומשביעים שמי שגדל עליהם תמיד ירצה לאכול מהם עוד ועוד. פעם סודות ההכנה היו שמורים רק למאמאות הוותיקות.
אבל כיום בעידן בו האינטרנט נמצא בכל בית, ניתן למצוא מתכונים איכותיים ומפורטים להכנת כמעט כל מאכל שקיים.
בכתבה זו תוכלו למצוא 5 מתכונים של 5 עדות שונות. אל תהססו ואל תפחדו לנסות בעצמכם. תעקבו אחר השלבים ותראו כי גם אתם יכולים!
קדימה לעבודה!
קובה עיראקית משובחת
מרק קובה אדומה וחמה המוגשת לצד אורז טרי וחם – מנה משביעה ומנחמת.
מצרכים למרק:
- 1 בצל גדול
- 3-4 מקלות סלרי
- 4 סלקים בינוניים חתוכים לקוביות
- 1/2 כוס לימון סחוט
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 5 כפות סוכר
- 5 ליטר מים
מצרכים למילוי של הקובה:
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית בהרט
מצרכים למעטפת הקובה:
- חצי קילו סולת (2 וחצי כוסות)
- כוס מים
- 2 כפות שמן
- כפית מלח
אופן ההכנה של מילוי הקובה:
- במחבת עם שמן מאדים את הבצל הקצוץ עד שקיפות ומוסיפים לו את הבשר הטחון עד שהבשר מתבשל.
- מעבירים את המלית לקערה ומתבלים במלח, פלפל ובהרט.
- נותנים למלית להתקרר כחצי שעה וכשהמלית מתקררת מתחילים עם הכנת המעטפת.
אופן ההכנה של מעטפת הקובה:
- בקערה בינונית שמים את הסולת ומערבבים אותה עם המלח.
- מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים.
- מוסיפים את המים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד במרקם דביק.
- נותנים לבצק לנוח כ5 דקות ורק אז מתחילים לקרוץ כדורים בגודל הקובה שרוצים.
- טיפ חשוב- לעטוף את קערת הסולת בניילון נצמד על מנת שלא יתייבש בזמן הכנת הכדורים.
- אחרי שסיימתם להכין את הכדורים, פותחים כל כדור (אחרי שטבלנו את הידיים במים), שמים מלית בכמות שרוצים וסוגרים את הכדור.
- אחרי הסגירה מגלגלים את הקובה מעט בין הידיים ומניחים על נייר אפייה.
אופן הכנת המרק:
- בסיר גדול שמים שמן ומוסיפים לו את הבצל והסלרי עד הזהבה.
- מוסיפים את הסלק לטיגון קל של כ 3 דקות.
- מוסיפים 2.5 ליטר מים. לא לדאוג מכמות המים – העמילן שבסולת מסמיך את המרק.
- מתחילים לתבל – שמים כף שטוחה של מלח, כפית שטוחה פלפל שחור. לאחר מכן מוסיפים מיץ לימון סחוט וסוכר.
- מערבבים היטב את המרק וטועמים, אם צריך מתקנים את התיבול. המרק צריך להיות חמוץ-מתוק.
- אחרי שערבבתם טוב את מרכיבי המרק, מוסיפים את הקובות וממשיכים לבשל הכל יחד כשעה ורבע על אש קטנה.
מגישים עם אורז לבן חם וטרי. בתאבון!!!
המתכון של מרק הקובה סלק לקוח מהבלוג של יונית צוקרמן "מלכת המטבח". תוכלו למצוא בבלוג שלה לא מעט מתכונים וכולם מצוינים!!!
חצ'אפורי גרוזיני במילוי גבינות ותרד
חצ'אפורי הוא מאכל גרוזיני נפלא. ניתן להכין אותו במגוון ורסיות ומילויים. הפעם הלכנו על מאפה חצ'אפורי הנאפה בתבנית עוגה וממולא בגבינות ותרד.
מצרכים לבצק:
- 1 ק"ג קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים א 3 כפות שמרים טריים
- 2 כפות סוכר לבן
- 1/2 כוס שמן
- 1 ביצה בגודל L
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
מצרכים למילוי:
- 1/2 שקית מדליוני תרד מופשרים ומסוננים היטב מנוזלים
- 1 חבילה פטה עיזים
- 200 גרם מוצרלה מגורדת
- 1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 ביצה טרופה להברשת המאפים
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק לפי הסדר ברשימה. לשים במהירות בינונית במשך כ10 דקות, מכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח במשך כשעה.
- בינתיים מערבבים יחד את כל מצרכי המילוי בקערה ומעבירים למקרר עד שהבצק תפוח.
- מחלקים את הבצק ל 15-20 חתיכות שוות ומרדדים כל חתיכת בצק לצורת אליפסה בעובי 1 ס"מ.
- מניחים כף גדושה מהמילוי באמצע הבצק המרודד וסוגרים את הבצק לצורת חאצ'פורי (מעין סירה שפתוחה בחלקה העליון). מקפידים לסגור היטב את הקצוות כדי שהמאפים לא יפתחו במהלך האפייה.
- מניחים את מאפי החאצ'פורי בתבנית עגולה, עם רווח של 1 ס"מ בין מאפה למאפה ומורחים בביצה טרופה את הבצק מלמעלה.
- מתפיחים את המאפים כ 15-20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ 30 דקות או עד שהמאפים זהובים.
- אוכלים בהנאה רבה
וזהו! לא הרבה עבודה בשביל מאפים מושלמים. לכל הטוב הזה אחרית רחלי קרוט המדהימה, בעלת הבלוג "קרוטית", בבלוג שלה תוכלו למצוא מאות מתכונים נוספים מעולים.
מופלטה מרוקאית אסלית
מופלטה ידועה כמאכל שאוכלים בתום חג הפסח, אבל ניתן לאכול ממנה כל ימות השנה ולמרוח עליה כל ממרח שרוצים.
היא טעימה גם בגרסה המלוחה וגם בגרסה מתוקה שלה, ואם אוכלים מספיק חתיכות – היא גם משביעה. אז יאללה קדימה לעבודה!
מצרכים:
- 1 קילו קמח לבן
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 ו1/2 כוסות מים
- 1/2 כוס שמן
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, המלח, השמרים והסוכר.
- מוסיפים פנימה את המים והחמאה המומסת ולשים עד שמתקבל בצק אלסטי. אם הבצק יוצא יבש מדי מוסיפים לו עוד כף או שתיים של מים. ממשיכים ללוש עוד כ5 דקות.
- שופכים 1/4 כוס שמן לקערה שטוחה גדולה.
- מחלקים את הבצק ל 40 כדורים בגודל שווה. מניחים את הכדורים בקערה עם השמן ושופכים את שארית השמן מעל לכדורים, כך שהם יהיו מכוסים בשמן.
- מניחים לכדורים לתפוח כשעה.
- מחממים מחבת. פותחים כל כדור בעזרת הידיים ומשטחים לעיגול דק. מטגנים את המופלטה הראשונה כשתי דקות או עד שהיא מזהיבה. את המופלטה הבאה בתור מניחים על המופלטה התחתונה וכן הלאה. רצוי 10-12 מופלטות בכל פעם.
- מורחים על המפלטות חמאה ודבש ומגלגלים. מגישים חם.
- ניתן למרוח כל ממרח אחר שאוהבים על המופלטה כמו ממרח שוקולד, ריבת חלב ועוד.
אז כמו שכבר אמרנו, אין צורך לחכות לצאתו של חג הפסח בכדי להנות ממופלטה מפנקת. אם חשקה נפשכם במופלטה- רוצו עכשיו למטבח ותכינו.
המתכון הנפלא הזה הוא של נטע ולקוח מהבלוג "המטבח של נטע". בלוג מקסים מלא במתכונים וצילומים מצוינים.
>> לעוד מתכונים מפנקים ומתוקים לחצו כאן
מרק תימני מפנק
למרק תימני ניתן למצוא מגוון גרסאות. כולן טובות, כולן מחממות ומזינות. הפעם מצאנו מתכון נפלא ובריא של מרק תימני אסלי.
מצרכים:
- 1 עוף שלם מפורק
- 1 עצם בקר למרק
- מים
- 1 בצל מקולף, שלם
- 4 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
- שני מקלות סלרי עם העלים, שטופים
- חצי חבילת כוסברה
- 1 גזר בינוני (אופציונלי)
- כף גדושה מאוד חוויג' למרק
- מלח לפי הטעם
- 2 מסמרי ציפורן (אופציונלי)
- 2 גרגירי הל (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את העוף ואת העצם בקר למרק, מניחים בסיר ושמים מים רק עד לכיסוי. רצוי מים מינרלים או מטוהרים.
- מביאים לרתיחה ומוצאים את הקצף שהצטבר באמצעות כף.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את כל הירקות והעלים, שלמים כמו שהם! אם מצטבר קצץ נוסף מוציאים אותו שוב בעזרת כף.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מבשלים עד שמזלג שננעץ בעוף נכנס בקלות.
- מגישים וזוללים.
- ניתן להגיש עם עגבנייה מגורדת וסחוג תימני ולפזר מעל גם כוסברה טרייה.
המתכון הנפלא הזה נלקח מהאתר של ענבל נתן בר שהיא נטורופתית במקצועה ובאתר שלה ניתן למצוא הרבה מתכונים בריאים עם סגולות לרפואה ובריאות מאוזנת.
דאל הודי בריא ומשביע
כל מי שהיה בהודו סביר להניח שטעם דאל בגרסה כזו או אחרת. דאל זהו אחד המאכלים הנפוצים ביבשת הענקית הזו.
הדאל אינו יקר ועל כן ניתן לראות גם את המקומיים וגם את התיירים נהנים מהתבשיל הנפלא הזה.
מצרכים להכנת דאל כתום:
- 4 כוסות עדשים כתומות
- מים לבישול
- 2 כפות זרעי חרדל שחורים
- 2 כפות זרעי כמון
- 1 כף זרעי כוסברה מעט מעוכים
- 1-2 מקלות קינמון
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 כפות משחת ג'ינג'ר-שום (שום וג'ינג'ר בכמות שווה טחונים יחד עם ממש מעט מים למשחה חלקה)
- 5 עגבניות בשלות מרוסקות
- חצי צרור כוסברה קצוצה
- 2 כפיות כורכום
- 1 כף פפריקה מתוקה /חריפה
- 1 כף גראם מסאללה (תערובת תבלינים הודית, ניתן להשיג בחנויות התבלינים השונות)
- 5 כפות קסורי מטהי (עלי חילבה מיובשים, ניתן להשיג בחנויות הודיות או פרסיות)
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מחממים מעט שמן ומוסיפים זרעי חרדל שחורים, מטגנים עד שמתחילים לקפוץ.
- מוסיפים זרעי כמון, מקלות קינמון וזרעי כוסברה ומטגנים עוד 20 שניות בערך.
- מוספים את הבצל ומאדים כמה דקות, עד שקיפות.
- מוסיפים משחת גי'נג'ר-שום. מאדים עוד 1-2 דקות עד שהארומה החיה של השום מתנדפת.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, כורכום, פפריקה מתוקה או חריפה וכוסברה קצוצה. מערבבים הכל יחד ומכסים.
- מבשלים כ5 דקות.
- מוסיפים את העדשים הכתומות ומים עד פי 2 מכמות העדשים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים רכות ומתפרקות.
- מוסיפים מלח לפי הטעם, גראם מסאללה וקסורי מטהי. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מכבים את האש ומגישים לצד אורז טרי וחם.
המתכון הטבעוני והבריא הזה לקוח מהאתר של נורה, שפית שמבשלת מטבח טבעוני ואף מלקטת בעצמה את חומרי הגלם שלה. שווה לעקוב אחריה.
לסיכום, לא משנה מאיזה עדה אתם ועל איזה אוכל גדלתם. היום יש ברשת האינטרנט הרבה מאוד מתכונים מגוונים וכל אחד יכול לנסות ולבשל לעצמו את האוכל שתמיד חלם עליו.
בהצלחה.