מתכונים שווים עם מעט מצרכים

יוני 29, 2020

מתכונים שווים עם מעט מצרכים

אין כמו מתכון טוב ואיכותי שאפשר לקבל עליו הרבה מאוד מחמאות. אבל יותר טוב מזה זה כמובן מתכון קצר הכנה עם מעט מאוד מרכיבים שגורף את אותן מחמאות בדיוק.

בכתבה זו תוכלו למצוא חמישה מתכונים שתוכלו לנסות בבית, שלאף אחד מהם אין יותר משלושה מרכיבים.

חלקם מלוחים וחלקם מתוקים אבל אין כל ספק כי ההכנה של כל אחד מהם היא פשוטה מאוד.

עוגת שוקולד נוטלה משני מרכיבים

עוגת שוקולד הזו היא פשוט נפלאה. היא תתאים לכם לפסח מכיוון שהיא לא מכילה קמח בכלל, וכמו כן גם לאנשים שסובלים מצליאק.

המצרכים:

  • 5 ביצים גודל L
  • 300 גרם ממרח נוטלה

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור מראש ל175 מעלות
  • בקערת מיקסר מקציפים את כל חמשת הביצים שלמות, במהירות גבוהה במשך כ7 דקות או עד שהקציפה תפוחה ושילשה את נפחה.
  • בקערה בינונית מחממים מעט את שוקולד הנוטלה במיקרוגל עד שהוא מזכיר מרקם של שוקולד שנמס והוא נוח לקיפול.
  • את השוקולד המומס מקפלים בעדינות לקערה עם הביצים. יש לעשות זאת לאט לאט ובסבלנות על מנת לא לשבור את קצף הביצים.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות ואופים בין 25 ל30 דקות.
  • העוגה תצא תפוחה מהתנור ואז תאבד מגובהה כשתצא מהתנור וזה בסדר.
  • מצננים את העוגה לחלוטין ואז מכניסים אותה למקרר לעוד שעתיים נוספות להתייצבות סופית.
  • ניתן לפני ההגשה לפזר מעל אבקת סוכר.
  • בתאבון!

המתכון הספציפי הזה מבוסס על מתכון מתוך האתר "FOOD DICTIONARY".

גלידת וניל משני מרכיבים

גלידה היא מאכל אהוב בישראל, בעיקר בחודשי הקיץ החמים אבל גם בחורף. ומה יותר טוב מגלידת וניל ביתית ועשירה?

לפניכם מתכון סופר פשוט להכנת גלידה שיוצאת במקרם מושלם ולא יאמינו לכם שהכנתם אותה לבדכם בבית. מוכנים לנסות?

המצרכים:

  • 400 גרם חלב מרוכז (פחית אחת)
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה 32% או 38%. (סה"כ 500 מ"ל שמנת)

אופן ההכנה:

  • בעקרת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
  • בקערה גדולה נפרדת שופכים את החלב המרוכז.
  • מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך החלב המרוכז רק עד שהם מתאחדים.
  • מעבירים לכלי אטום ומכניסים למקפיא ללילה לפחות.
  • זוללים בהנאה רבה.

הגלידה תקבל בברכה כל טעם שאוהבים כמו פצפוצי שוקולד, ממרח לוטוס, ממרח שוקולד, חמאת בוטנים, שברי עוגיות וכל תוספת נוספת שאוהבים.

המתכון הנהדר הזה מבוסס על מתכון מהבלוג "MORCAKE" עם שינויים. במתכון המקורי בבלוג הגלידה היא בטעם חמאת בוטנים.

עוגת סופלה גבינה משלושה מרכיבים

מי שאוהב עוגות גבינה יאהב מאוד את עוגת הגבינה הרכה והמפנקת הזו. גם כאן אין יותר משלושה מרכיבים וההכנה פשוטה מאוד.

התוצאה כאמור לא תאכזב ותוכלו להיות גאים מאוד בעצמכם.

המצרכים:

  • 3 ביצים
  • 120 גרם שוקולד לבן
  • 120 גרם גבינת שמנת

אופן ההכנה:

  • שוברים שלוש ביצים ומפרידים בין החלבון לחלמון ב2 קערות. את הקערה עם החלבונים מכניסים למקרר למספר דקות.
  • שוברים לקוביות 120 גרם שוקולד לבן ומניחים בקערה.
  • את השוקולד ממיסים או בבאן מארי או במיקרוגל עד שהוא נהייה נוזלי.
  • כשהשוקולד הופך לנוזל סמיך מוסיפים לו 120 גרם גבינת שמנת ומערבבים יחד.
  • לתערובת השמנת והשוקולד הלבן מוסיפים את 3 החלמונים ומערבבים היטב.
  • מוציאים מהמקר אם הקערה עם החלבון ומקציפים אותו עד שנהיה למרנג.
  • מוספים שליש ממנו לתערובת השמנת שוקולד לבן ומערבבים.
  • לאחר ערבוב קל מוסיפים את שאר המרנג לתערובת ומערבבים הכל יחד.
  • משמנים נייר אפייה במעט שמן ושמים או בתבנית פיירקס או בקערה דומה לתבנית. שופכים לתוך תבנית הפיירקס או הקערה את הבלילה.
  • את התבנית או הקערה שמים בתוך תבנית אפיה עם מעט מים רותחים ומכניסים הכל לתנור שחומם מראש 170 מעלות. אופים כ 15 דקות.
  • לאחר 15 דקות מורידים את החום ל160 ואופים עוד 15 דקות.
  • בגמר האפיה מכבים את התנור ומשאירים אותו סגור עם העוגה בפנים לעוד 15 דקות נוספות.
  • בעת ההגשה אפשר לבזוק מעל העוגה אבקת סוכר
  • בתאבון!

למתכון הזה יש מספר גרסאות באינטרנט. גרסה זו מבוססת על גרסה מתוך האתר של "וואלה" מדור האוכל.

<< עוד מאמר שיתן לכם טעם של עוד ממש כאן.

עוגיות חמאת בוטנים משלושה מרכיבים

העוגיות האלו כל כך קלות להכנה וכל כך טעימות שאין סיבה לא להכין אותם ויפה שעה אחת קודם.

העוגיות הן ללא קמח וללא מוצרי חלב כך שהם ידידותיות לסובלים מצליאק ולאלו שלא אוכלים מוצרי חלב.

מצרכים:

  • 250 גרם חמאת בוטנים חלקה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ביצה גודל L

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • בקרעה מערבבים יחד את החמאת בוטנים, את הסוכר ואת הביצה עד שכל החומרים נטמעים יחד.
  • יוצרים כ16 כדורים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. יש לשמור על מרווח של כ3-4 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
  • בעזרת מזלג משטחים את העיגולים לעוגיות.
  • אופים בין 9 ל 11 דקות.
  • מצננים היטב לפני ההגשה
  • זוללים בתאבון רב!

אין כל בעיה לשמור את העוגיות האלו כשבוע בצנצנת סגורה מחוץ למקרר, אבל ככל הנראה העוגיות כבר יגמרו באותו היום שבו נאפו..

המתכון המושלם הזה הובא אליכם מהבלוג של נטע שנקרא "המטבח של נטע". מומלץ!

בצק לפיצה משלושה מרכיבים

אחרי כל המתוקים האלו צריך פה איזון קל של מאכל מלוח. אז אומנם הבצק הזה הוא רק הבסיס של הפיצה אבל אנחנו סומכים עליכם שאתם תדעו מה לעשות איתו לאחר שהוא יהיה מוכן.

המצרכים:

  • כוס קמח תופח
  • גביע יוגורט יווני של 200 מ"ל (לא חשוב כמה אחוזי שומן)

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל250 מעלות.
  • מערבבים את הקמח התופח והיוגורט יחד, אבל לא יותר מדי. זה בסדר אם הבצק דביק ואם ישנם גושי בצק והוא אינו חלק, אבל אם הבצק דביק מדי לעבודה תוסיפו מעט קמח.
  • מרדדים את הבצק לצורה וגודל הפיצה שרוצים.
  • אופים כ12 דקות ויש לכם בסיס מושלם לפיצה.

היש פשוט מזה? הבצק הזה הוא טעים מאוד ואפילו יש בו מעט בריאות בגלל היוגורט. המתכון מבוסס על מתכון שנמצא באתר "כיכר השבת".

עכשיו שיש בידכם את כל המתכונים האלו, כל שנשאר לכם הוא לבדוק שיש לכם את כל המצרכים הדרושים בבית, להיכנס למטבח ולהתחיל לעבוד.

בהצלחה!

cake proudacts

השפעת בינה מלאכותית על חייך

בינה מלאכותית היא תחום מתפתח במהירות שבה נעשה שימוש רחב בעולם הטכנולוגיה והמחשוב. זהו תחום המתמקד ביכולת המחשבים לבצע משימות שלמות ותהליכים חשיבתיים, שעד לא

Read More »

האנושות המפותחת והמתפתחת

עולמנו משתנה חדשות לבקרים. לא רק בגלל המצב הנוכחי איתו נאלצת האנושות להתמודד, אלא גם בזכות בני אדם חכמים אשר תמיד רואים לנכון להמשיך ולהתפתח.

Read More »